Svet
16.04.2018. 14:13
Beta

KINA U BORBI PROTIV "NEPRIJATELJSKIH STRANIH SILA": Pokrenut sajt za "onlajn doušnike", apel građanima da prikupljaju informacije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U Kini je pokrenuta zvanična internet stranica na kojoj građani mogu da prijave subverzivne aktivnosti ili osobe za koje sumnjaju da su špijuni.

Ministarstvo za nacionalnu bezbednost pokrenulo je sajt www.12339.gov.cn na kojem mogu da se prijave sumnjive aktivnosti koje prete da "sruše socijalistički sistem".

Na veb stranici će biti prikupljane informacije o aktivnostima koje zemlju dovode u opasnost, a stranica je biti dostupna na kineskom i engleskom jeziku.

Peking redovno skreće pažnju na pretnju "neprijateljskih stranih sila" i vlasti sve više apeluju na građane da prikupljaju informacije.

Oni koji budu dostavljali vlastima informacije preko sajta mogu da popune obrazac u kojem treba da navedu da li je reč o špijunaži, terorizmu, separatizmu, odavanju državnih tajni, sebverziji...

"Onlajn doušnik" ostaje anoniman, ali vlasti upozoravaju da će svako ko bude zloupotrebljavao ovu mogućnost ili dostavljao lažne informacije snositi posledice.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
20°C
28.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve