Svet
04.12.2023. 16:16
Beta

"Počivaj u miru Vanja!"

Knjiga žalosti povodom ubistva Vanje Đorčevske

knjiga žalosti
Izvor: Shutterstock

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski upisao se u knjigu žalosti povodom ubistva 14-godišnje Vanje Đorčevske, koja je otvorena u njenoj školi.

 

"Saučešće porodici, prijateljima, drugovima iz razreda, drugarima. Počivaj u miru Vanja!", napisao je Pendarovski na Fejsbuku, uz fotografije iz Osnovne škole "Johan Hajnrih Pestaloci", gde je došao sa suprugom Elizabetom.

Saučeše povodom Vanjinog ubistva izrazio je i ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani, poručujući da će "ovaj zločin biti najstrože kažnjen".

"Vanjina prerana smrt je strašna tragedija koja nas je sve pogodila. Moje iskreno saučešće porodici i najbližima. Naše misli su sa vama, iako znamo da ništa ne može nadoknaditi vašu prazninu", napisao je Osmani na Fejsbuku.

Istakao je da će ovaj zločin biti najstrože kažnjen, za šta je uveren da su Tužilaštvo i policija uložili sve svoje kapacitete da pažljivo i precizno rasvetle slučaj do najsitnijih detalja.

"Javnost s pravom traži punu transparentnost i otvorenost. Koliko god to bilo tragično ili jezivo, moramo se suočiti sa svim motivima i detaljima ovog slučaja; ne samo da otklonimo brojne spekulacije i manipulacije, već i da sebi damo šansu za društveno sazrevanje, da edukujemo našu decu, da ne zaboravimo", napisao je Osmani.

Za kidnapovanje i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske osumnjičeno je pet osoba, među kojima je i njen otac, saopštili su skopsko tužilaštvo i Ministarstvo policije Severne Makedonije na zajedničkoj konferenciji za novinare.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
21.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve