Svet
06.08.2021. 10:49
R.E.

Rakete, sirene...

Liban - Izrael: Napeto

Liban, Bejrut, vojska
Izvor: Dragana Todorović

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se na severu Izraela i na delu Golanske visoravni koji je pod okupacijom te zemlje, saopštila je izraelska vojska.

Izvor iz libanskih snaga bezbednosti rekao je da su sa teritorije južnog Libana ispaljene rakete prema Izraelu, prenosi Rojters.

U sredu su tri rakete ispaljene iz Libana na izraelsku teritoriju, ali je izraelska vojska uzvratila artiljerijskom vatrom.

Izraelska vojska je potvrdila da su njeni avioni pogodili mesta za lansiranje raketa u Libanu kao odgovor na projektile upućene sa libanske teritorije na Izrael.

Televizija Al-Manar libanskog šiitskog pokreta Hezbolah saopštila je da su izraelski ratni avioni izveli dva napada u predgrađu libanskog grada Mahmudija, oko 12 kilometara od izraelske granice.

Granica dve države je uglavnom mirna otkako je Izrael 2006. godine vodio rat protiv Hezbolaha, ali manje palestinske frakcije u Libanu u prošlosti su sporadieno vršile napade, uključujući dve rakete lansirane prema Izraelu u julu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vodič kroz zemlju kedrova i turističko otkrovenje - Liban
Bejrut, Liban

Reportaža

04.08.2021. 02:37

Vodič kroz zemlju kedrova i turističko otkrovenje - Liban

Iako je za većinu prva asocijacija za Bejrut - rat, a za Liban - dobra hrana (s obzirom na to da spada u pet najpopularnijih nacionalnih kuhinja sveta), oni su mnogo više od toga. Nakon 10 dana u toj neverovatnoj zemlji, osećala sam se kao "svoj na svome“, a kada pročitate ovaj tekst sigurna sam da ćete i vi jedva čekati da se lično uverite u sve lepote ove zemlje i naroda koji nam je toliko sličan. Liban je sjajna destinacija za zaljubljenike u prirodu, kao i istraživače arheoloških nalazišta, ljubitelje vina, gurmane, poklonike noćnog provoda, avanturiste, a u zimskom periodu čak i za skijaše.
Foto Video
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
25.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve