Svet
05.06.2020. 01:10
R. E.

"MEDLIN JE MRTVA", tvrdi nemački tužilac; Otmičar je identifikovan

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Medlin Meken, britanska devojčica koja je nestala u Portugalu 2007. godine sa samo tri godine, je mrtva, saopštio je nemački tužilac posle identifikacije nemačkog državljanina kao osumnjičenog za ubistvo, prenosi Rojters.

Meken je nestala iz spavaće sobe 3. maja 2007, tokom porodičnog odmora u portugalskom letovalištu, dok su joj roditelji bili na večeri sa prijateljima u blizini.

Procenjujemo da je devojčica mrtva, rekao je državni tužilac Hans Kristijan Volters, koji dodaje da je osumnjičeni za ubistvo nemački državljanin (43).

Kristijan Brukner (43) osumnjičen je za otmicu devojčice Medlin Meken, kojoj se gubio svaki trag kada je nastala na putovanju u Portugalu.

Izvori iz Portugala su rekli da nemačke vlasti istražuju Bruknera koji je u zatvoru u Nemačkoj zbog silovanja jedne starije žene. On iza sebe ima niz seksualnih napada na žene i decu, prenosi "Dejli mejl".
Nemačka policija navela je da je osumnjičeni, koji je živeo u blizini portugalskog letovališta, osuđivan nekoliko puta na zatvorsku kaznu zbog seksualnog zlostavljanja dece u prošlosti.

Policija je saopštila da ga u slučaju tretiraju kao osumnjičenog za ubistvo i da su otkrili metod kojim je ubijena Meken, ali telo nije nikada pronađeno.

Sve što smo ikada želeli je da je pronađemo, otkrijemo istinu i odgovorne privedemo pravdi, naveli su roditelji Medlin Mekejn, Kejt i Geri, u saopštenju pre obraćanja nemačkog tužioca.

Nikada nećemo odustati od nade da pronađemo Medlin živu, ali kakav god ishod bude, moramo da znamo da bismo našli mir, naveli su roditelji.

Nemačka policija veruje da je devojčica mrtva i slučaj tretira kao ubistvo. Međutim, britanska policija i dalje vodi istragu kao da se radi o otmici.

Britanski mediji su objavili njegovu fotografiju, ali zamućenu. Takođe objavili su i jedan od fotorobota načinjenih na osnovu ranijih izjava svedoka.

U periodu od 1995. do 2007. godine osumnjičeni je povremeno boravio u regionu Algarve u Portugalu gde je nestala trogodišnja Medlin.

"Na 10-godišnjicu nestanka policija je dobila dojavu o Nemcu za koga se pouzdano zna da je boravio u Praja da Luiz, a nakon zajedničke istrage i rada britanske, portugalske i nemačke policije, taj čovek je označen kao osumnjičeni za otmicu", izjavio je juče glavni inspektor Mark Kranvel.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
0°C
21.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve