Svet
06.05.2022. 14:17
Beta

"Hrabar potez"

Medvedev pohvalio Orbana

Viktor Orban
Izvor: EPA / OLIVIER HOSLET

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev pohvalio je mađarskog premijera Viktora Orbana zbog njegovog odbijanja da podrži embargo na isporuke ruskih energenata i ocenio da je to "hrabar potez za nemu Evropu".

"Mađarski premijer Viktor Orban napravio je hrabar potez za nemu Evropu. Odbio je da podrži energetski embargo koji bi bio štetan po njegovu ekonomiju i sumanute sankcije protiv verskih ličnosti", napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.
 

Medvedev je rekao da su "najrazumniji lideri zemalja EU možda odlučili da prestanu da ćutke hodaju ka provaliji zajedno sa sterilizovanim evropskim stadom koje američki pastir vodi na klanje".

Orban je ranije saopštio da Budimpešta neće podržati zabranu ruskih zaliha energenata niti sankcionisati patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila jer su sankcije EU protiv ruskog energetskog sektora crvena linija za Mađarsku.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Naša pobeda se vidi sa Meseca, ali i iz Brisela"
orban, 4. 4. 2022.

Viktor Orban

04.04.2022. 09:33

"Naša pobeda se vidi sa Meseca, ali i iz Brisela"

Premijer Mađarske Viktor Orban proglasio je u Budimpešti pobedu na parlamentarnim izborima, koja mu omogućava četvrti uzastopan premijerski mandat.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
28.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve