Svet
23.07.2021. 12:00
R.E.

Kancelarka o migrantima

Merkelova se predomislila

Angela Merkel
Izvor: EPA / GETTY IMAGES POOL / MAJA HITIJ / POOL

Nemačka kancelarka Angela Merkel, pred kraj svog mandata, očigledno je promenila svoju politiku prema migrantima.

Dok je u migrantskoj krizi 2015.govorila "prebrodićemo to", danas poručuje "ne možemo sve da primimo".

Merkel je, na tradicionalnoj letnjoj konferenciji za štampu, pred odlazak na odmor, na pitanje da li smatra moralnom obavezom prijem izbeglica iz Avganistana, kao što je to činila 2015. godine sa Sirijcima, kada je govorila o "humanitarnom imperativu", poručila da je Neamčka primila već veliki broj Avganistanaca.

"Moraćemo drugačije pristupiti tom pitanju", kazala je ona.

Merkelova je istakla da Nemačka ne može da kompenzuje sva dešavanja u Avganistanu. "Ne možemo da rešimo sve tamošnje probleme prijemom ljudi", objasnila je ona.

Ove reči su jasni preokret u politici prema migrantima kada je Nemačka svojim otvorenim granicama i pozivom donela probleme drugim evropskim zemljama, u kojima su se zatekli migranti po zatvaranju nemačkih granica.

Ta politika dovela je i do ograničavanje slobode putovanja unutar Šengena, pošto su sve zemlje, a tako i Nemačka, postavile kontrole na svojim granicama u cilju zaustavljanja migranata.

 

 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Mutti, zašto nas ne voliš?
Angela Merkel

Balkan po volji Nemačke

15.04.2021. 16:02

Mutti, zašto nas ne voliš?

Afera koja poslednjih nedelja pogađa nemački vladajući CDU oko malverzacija i korupcije pri nabavci medicinske opreme mogla bi da utiče na izgled buduće nemačke vlade. Da li bi to moglo da dovede do promena kosovske politike Berlina? Pitanje je samo, ako do toga dođe, da li će to, sa stanovišta Srbije, da bude nabolje ili nagore.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
30.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve