Svet
28.04.2022. 19:25
Beta-AP

Uvode nove mere

Na Tajvanu najveći broj zaraženih koronom od početka pandemije

tajvan, korona 28. 4. 2022.
Izvor: BETA/ AP / Chiang Ying-ying

Tajvan, koji sve do marta nije imao veliki broj inficiranih koronavirusom, suočava se poslednjih dana s najvećim brojevima od početka pandemije, a prijavljeno je preko 11.000 novozaraženih osoba.

U aprilu su centralne vlasti ostrva objavile da više neće održavati strategiju "nula kovida" koju praktikuje kineska vlada, umesto čega se od inficiranih osoba traži da se samoizoloju kod kuće, osim ako ne pokažu umerene ili teške simptome bolesti.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da su lekari potvrdili 11.353 novih infekcija korona virusom i dva smrtna ishoda a da 99,7 odsto zaraženih ili nije imalo simptome ili je imalo blage simptome.

Tajvan je imao relativno veliku sreću tokom pandemije, ali je takođe održavao strogu graničnu kontrolu sa dvonedeljnim karantinom po dolasku koji je bio obavezan za sve posetioce.

tajvan, korona 28. 4. 2022.
Izvor: BETA /AP / Chiang Ying-ying

U poslednjih nekoliko nedelja, kako su se broj novih infekcija povećavao, ljudi su pokupovali brze testove koji su se rasprodavali za samo nekoliko sati.

Vlada je saopštila u aprilu da će sarađivati sa tajvanskim kompanijama koje proizvode testove kako bi osigurala da svi imaju pristup, a doneta  je i odluka koja ograničava svaku osobu na kupovinu jednog paketa od pet testova po putovanju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U Kini opet haos zbog korone!
kina, korona

Hitna izgradnja bolnica

17.03.2022. 13:05

U Kini opet haos zbog korone!

Kineska provincija Đilin utrkuje se sa vremenom kako bi izgradila više improvizovanih bolnica, nakon što se našla na udaru novog talasa kovida-19, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
27.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve