Svet
06.12.2021. 17:50
Tanjug

Za privatni sektor

Njujork uveo obaveznu vakcinaciju

vakcine
Izvor: EPA / MARK R. CRISTINO

Svi poslodavci privatnog sektora u Njujorku moraće da nalože obaveznu vakcinaciju protiv koronavirusa svojim radnicima prema novim pravilima koja je objavio gradonačelnik Bil de Blazio.

Odluka će početi da se primenjuje 22. decembra i ima za cilj da spreči nagli porast infekcija koronavirusa tokom sezone praznika i hladnijih meseci, rekao je gradonačelnik de Blazio u emisiji "Jutro DŽo" za MSNBC, preneo je AP.

"Mi u Njujorku smo odlučili da zaista učinimo nešto hrabro kako bi zaustavili dalji rast infekcija Covida-19 i opasnosti koje svima nama preti", rekao je on i dodao da će svi poslodavci u privatnom sektoru u Njujorku biti obuhvaćeni ovim novim pravilom od 22. decembra.

Vakcina protiv Covida-19 je već obavezna za nastavnike, policajce i vatrogasce u Njujorku, a prošle nedelje je najavljeno da će biti obavezna i za zaposlene u privatnim i verskim školama.

De Blazio je rekao da očekuje da će novo pravilo preživeti sve pravne izazove.

Trenutne, važeće antikovid mere u Njujorku uključuju najmanje jednu dozu vakcine za restorane u zatvorenom, prostore za zabavu i fitnes centre.

A prema novim merama, odraslima iznad 12 godina biće potrebne dve doze za obedovanje u zatvorenom prostoru, zabavu i teretane.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Vakcina obavezna za sve, pa i za Ðokovica"
Novak Đoković

Australijski ministar

20.10.2021. 11:49

"Vakcina obavezna za sve, pa i za Ðokovica"

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković mora da primi dve doze vakcine ako želi da brani titulu na Australijan Openu, potvrdio je australijski ministar Aleks Hok.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve