Svet
21.02.2020. 11:00
Natalija Ginić

ORAO SA VOLSTRITA: Da li Majkl Blumberg može da izađe na crtu Trampu?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U malom kalifornijskom gradu u vreme Velike depresije održava se plesni maraton. Par koji poslednji ostaje na podijumu, dobija nagradu od 1.500 dolara. Igra je surova, iscrpljujuća i traje nedeljama. Takmičari svakog dana imaju samo deset minuta pauze za jelo i tuširanje. Mogu da spavaju jedino oslonjeni jedno na drugo, dok traje ples. Organizatori na sve načine pokušavaju da podignu gledanost ne štedeći takmičare. Kako vreme prolazi, Robert i Glorija shvataju da im pobeda neće doneti nikakav novac, jer organizatorima moraju da nadoknade troškove. Razočarani, napuštaju plesni podijum. Glorija gubi volju za životom i moli Roberta da je ubije. Robert se priseća kako je njegov deda morao da upuca konja zato što je slomio nogu. Povlači oroz i ubija Gloriju.

Uznemirujuća i pesimistična drama o posrnulom američkom društvu režisera Sidnija Polaka oslikava aktuelnu duhovnu, kolektivnu i individualnu krizu u Americi. Ne bi bilo preterano reći da u SAD svakodnevno oživljava sličan rijaliti, za sada, još uvek bez tužnog završetka. U nekom apokaliptičnom političkom scenariju, kada bismo mi bili ti koji dele uloge, na plesnom podijumu bi se našle demokrate - Berni Sanders, Elizabet Voren, Pit Butidžidž... koji neiscrpno trče ka dalekoj i tako željenoj nagradi - nominaciji za američke predsedničke izbore.

Majkl Blumberg se u jednoj od poslednjih anketa javnog mnjenja našao odmah iza Bernija Sandersa. Može li milijarder da parira ostalim demokratskim kandidatima, i može li da izađe na crtu Donaldu Trampu, čitajte u novom broju Ekspresa koji je već na kioscima.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Ekspres. Drugačiji ugao.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
24.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve