Svet
30.03.2023. 09:30
Beta-AP

Ostaće nekoliko dana

Papa Franja zadržan u bolnici

1
Izvor: Beta / AP / Alessandra Tarantino

Papa Franja primljen je u bolnicu u Rimu na ranije zakazanu kontrolu, ali budući da ima respiratornu infekciju ostaće u bolnici "nekoliko dana", saopštio je direktor pres službe Vatikana Mateo Bruni.

Pregledi su pokazali respiratornu infekciju, koja nije kovid-19, i koja će zahtevati nekoliko dana u bolnici, rekao je Bruni.

Vatikan je prethodno saopštio da je 86-ogodišnji papa Franja primljen u bolnicu Đemeli u Rimu radi obavljanja ranije zakazanih kontrola.

Papa Franja (86), koji je sredinom marta obeležio 10 godina pontifikata, učestvovao je pre odlaska u bolnicu na redovnoj nedeljnoj audijenciji na trgu Svetog Petra, pojavio se nasmejan i pozdravljao vernike iz svog "papamobila".

Papa, koji se kreće u kolicima od maja prošle godine zbog hroničnih bolova u kolenu, proveo je 10 dana u bolnici Đemeli u julu 2021. radi operacije debelog creva.

On je objasnio da je imao "posledice" od anestezije posle te hirurške intervencije zbog čega je do sada odbacivao mogućnost operacije kolena.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kad papa zaplače... (FOTO)
1

Molitva za mir

09.12.2022. 05:10

Kad papa zaplače... (FOTO)

Papa Franja nije mogao da sakrije suze dok se molio za mir u Ukrajini tokom predbožićne molitve pred statuoom Device Marije, u četvrtak, u centru Rima.
Foto
Close
Vremenska prognoza
light rain
23°C
29.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve