Svet
11.11.2023. 22:53
Beta

Izraelska vojska

"Pomoći ćemo evakuaciju beba iz bolnice"

1
Izvor: EPA / Hannibal Hanschke

Izraelska vojska je saopštila da će pomoći evakuaciju beba iz najveće bolnice u pojasu Gaze u vreme kada su pojačane borbe između vojnika i palestinskih boraca u tom području.

"Zaposleni u bolnici Al-Šifa su zamolili da mi pogmnemo da se evakuišu bebe sa odeljenja pedijatrije u bezbedniju bolnicu. Mi ćemo pružiti neophodnu pomoć", rekao je vojni portparol kontra-admiral Daniel Hagari na konferenciji za novinare, prenela je agencija Frans pres.

On je rekao da kopnene snage uz podršku iz vazduha i SA mora "produbljuju" operacije u izbegličkom logoru Al-Šati u Gaza Sitiju.

"Mi se borimo protiv teorista koji su izabrali da se bore blizu bolnice Šifa", rekao je portparol i najavio da će IDF nastaviti da pušta pacijente i zaposlene u bolnicama u Gazi i sve sa severa koji se ne bore da se evakuišu na jug, te da je danas razgovarao sa zaposlenima u bolnici da im to sve kaže.

"Ima puno dezinformacija iz Gaze danas. Zato ja želim da objasnim činjenice. Nema opsade, ponavaljem nema opsade bolnice Šifa. Istočna strana bolnice je otvorena za bezbedan prolaz stanovnika Gaze koji žele da napuste bolnicu", rekao je Hagari dodajući da direktno i redovno razgovara sa zaposlenima.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tragični podaci: Na svakih 10 minuta u Gazi pogine jedno dete
1

"Save the Children"

09.11.2023. 10:50

Tragični podaci: Na svakih 10 minuta u Gazi pogine jedno dete

Deca u Gazi plaćaju skupu cenu u sukobu, izjavio je direktor međunarodne nevladine organizacije Save the Children (Spasimo decu) za palestinske teritorije Džejson Li i pozvao na hitan prekid vatre u ratu Izraela i Hamasa.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve