Svet
28.05.2022. 11:48
Beta / AP

Čečenski lider

"Posle Ukrajine neka se spremi... Poljska"

Čečenija
Izvor: Shutterstock

Lider ruske južne pokrajine Čečenije, Ramzan Kadirov, koju podržava Kremlj objavio je snimak u kojem upozorava da bi Poljska mogla biti sledeća nakon Ukrajine.

Kadirov je u videu koji je postavio na svojoj Telegram stranici rekao da je Ukrajina "gotova stvar" i da će, ako bude naređeno nakon Ukrajine, Čečenija pokazati Poljskoj "od čega je napravljena za šest sekundi".

Poljska, koja se graniči sa Ukrajinom, šalje svom susedu oružje i drugu pomoć od početka Ruske invazije na Ukrajinu i do sada je primila milione ukrajinskih izbeglica.

Kadirov je zatim pozvao ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da "konačno dođe sebi" i prihvati uslove koje nudi ruski predsednik Vladimir Putin.

Kadirov je više puta koristio društvene mreže da se pohvali navodnim nastupima čečenskih boraca protiv ukrajinskih trupa i da daje druge nepotvrđene izjave o ratu u Ukrajini.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kina i Rusija stavile veto i sprečile nove sankcije Severnoj Koreji
Veto

UN

27.05.2022. 11:09

Kina i Rusija stavile veto i sprečile nove sankcije Severnoj Koreji

Kina i Rusija stavile su veto na rezoluciju UN koju su podržale Sjedinjene Države za uvođenje novih oštrih sankcija Severnoj Koreji zbog niza lansiranja interkontinentalnih balističkih raketa koje se mogu koristiti i za nuklearno oružje.
Close
Vremenska prognoza
fog
5°C
09.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve