Svet
18.12.2017. 13:09
R.E./Jutarnji list/New York Times

PROCURILA VELIKA TAJNA PENTAGONA: Za pet godina potrošili 110 miliona evra za istraživanje slučajeva viđenja svemiraca

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Finansiranje istraživanja NLO bilo je odobreno zahvaljujući zalaganju senatora iz redova Demokrata Harija Rida, koji je poznat i kao veliki entuzijasta misterioznih pojava. Ono što je zanimljiva da većina novca od tih 22 miliona dolara otišlo je na istraživačke projekte milijardera Roberta Biglova, inače Ridovog bliskog prijatelja

Pentagon je priznao da je godinama sprovodio tajni projekat u sklopu kog se bavio istraživanjem svedočanstava o viđenjima neidentifikovanih letećih objekata (NLO) pod nazivom Advanced Aviation Threat Identification Programme.

Program je okončan pre pet godina, kada je administracija olučila da novac preusmeri na druge projekte. Program istraživanja NLO aktivan je bio od 2007 do 2012. Godišnje je bilo obezbeđeno 22 miliona dolara, a stavka je bila prikrivena u izveštajima o budžetu američke armije, koji inače iznosi stotine milijardi dolara.

Finansiranje istraživanja NLO bilo je odobreno zahvaljujući zalaganju senatora iz redova Demokrata Harija Rida, koji je poznat i kao veliki entuzijasta misterioznih pojava. Ono što je zanimljiva da većina novca od tih 22 miliona dolara otišlo je na istraživačke projekte milijardera Roberta Biglova, inače Ridovog bliskog prijatelja.

Upućeni u dešavanja u Pentagonu, kažu da ovaj projekat i dalje je živ i da se istraživanja o svedočanstvu postojanja NLO nastavljaju. S druge strane se tvrdi da je pravi cilj programa zapravo bio osmatranje jesu li konkurentske nacije uspele proizvesti tehnologiju koja bi mogla biti pretnja za SAD.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
16.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve