Svet
28.05.2022. 22:50
Beta

Slovenija

Prvo odgovori na 12 pitanja, onda možeš u vladu

pisanje, dokument
Izvor: Shutterstock

Novi slovenački premijer Robert Golob koristi se svojim korporativnim iskustvom za odabir ljudi koji će preuzeti važne dužnosti, pa su tako svi poslanici iz njegove stranke morali da odgovore na 12 pitanja iz Galupovog testa za preduzeća, kojim se mere angažovanost zaposlenih i njihova motivacija za rad.

Taj test daje "analizu vrednosti", čime se podstiču pozitivne strane pojedinca i izbegavaju potencijalni konflikti u grupi, rekla je za ljubljanski dnevnik "Delo" predsednica Skupštine Slovenije Urška Klokočar Zupančič iz Golobove stranke "Pokret sloboda".

I ona je, kao i ostalih četrdeset poslanika izabranih na listi najjače stranke, u testu odgovarala na pitanja Galupovog testa Q12, od kojih je prvo "Znate li šta se od vas očekuje na radnom mestu?", prenela je agencija HINA.

Galupovim testom Golob se koristio i prilikom odabira svojih saradnika dok je pre ulaska u politiku vodio veliku elektro-energetsku firmu "GEN I".

On je tek drugi predsednik slovenačke vlade koji svoja ranija poslovna iskustva i metode vođenja "ljudskih resursa" namerava da prenese u politiku, navodi "Delo".

List dodaje da je te načine odabira saradnika i ekipa na vodećim funkcijama prvi u slovenačku politiku uveo pokojni premijer i predsjednik Janez Drnovšek koji je pre ulaska u visoku politiku bio direktor jedne poslovnice Ljubljanske banke i iskusan ekonomista.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kolika je prosečna plata u Sloveniji
Slovenija

Zavod za statistiku

23.11.2021. 21:05

Kolika je prosečna plata u Sloveniji

Prosečna neto plata u Sloveniji iznosila je u septembru 2021. godine 1.210 evra, i nominalno je niža za 1,4 posto, a realno za 1,3 procenta nego u avgustu, objavio je slovenački Zavod za statistiku.
Close
Vremenska prognoza
light rain
17°C
26.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve