Svet
01.11.2021. 15:54
Tanjug

Predsednik Rusije

Putin: Razmeštanje američkih raketa u Evropi ozbiljna pretnja

vladimir Putin
Izvor: Pool Sputnik Kremlin / Evgeniy Paulin

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u Sočiju da razmeštanje američkih raketa u Evropi predstavlja ozbiljnu pretnju.

Putin u Sočiju ima niz sastanaka sa vojnim i bezbednosnim zvaničnicima o budućnosti ruske vojske i vojno-industrijskom sektoru, navodi Sputnjik.

Putin je takođe rekao da je učešće ratnog broda americke mornarice "Maunt Vitni" u vežbama NATO u Crnom moru deo trenda ka većoj vojnoj aktivnosti Zapada u blizini ruskih granica.
 

"Znate da je američki brod uplovio u Crno more. Možete ga videti kroz dvogled ili kroz nišan odbrambenih sistema", rekao je Putin.
 

Ranije danas, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je izjavio da je predsednik Rusije na sastanku sa predsednikom DŽozefom Bajdenom u junu u Ženevi upozorio američkog lidera da ne pokušavaju da naprave vojne baze u zemljama Centralne Azije, koristeći situaciju u Avganistanu.

Vladimir Putin
Izvor: Pool Sputnik Kremlin / Evgeniy Paulin

Ta tema je isplivala, jer su već predvideli šta će se događati, kazao je Lavrov navodeći da je Putin tada rekao Bajdenu:

"Mi smo kategorički protiv toga da pokušate, kako smo čuli, da se dogovorite sa centralnoazijskim državama o raspoređivanju dela vojnih struktura na njihovoj teritoriji kako bi, po potrebi, izvodili takozvane napade iza horizonta na teritoriju Avganistana".
 

Lavrov je primetio da su se SAD s takvim predlogom obraćale ne samo centralnoazijskim susedima Avganistana, već i drugim zemljama.
 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
22.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve