Svet
07.09.2022. 12:35
Beta

Vladivostok

Putin: "Rusiju je nemoguće izolovati"

1
Izvor: Beta / Pool Sputnik Kremlin / Sergei Bobylev

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u Vladivostoku da je zapadnim zemljama nemoguće da izoluju Rusiju uprkos sankcijama Moskvi koje predstaljaju "pretnju celom svetu".

"Bez obzira na to koliko bi neki želeli da izoluju Rusiju, nemoguće je to učiniti", rekao je Putin na ekonomskom forumu fokusiranom na Aziju.

Ruski predsednik je dodao da je pandemija korona virusa zamenjena novim globalnim izazovima koji prete celom svetu, navodeći da misli na "zapadnu groznicu uvodjenja sankcija".

Putin je rekao da ukrajinski izvoz žitarica ide uglavnom u evropske, a ne u siromašne zemlje, što predstavlja rizik od "humanitarne katastrofe".

"Gotovo sve žitarice koje se izvoze iz Ukrajine ne šalju se u zemlje u razvoju i siromašnije, već u zemlje Evropske unije", dodao je Putin.

Predsednik Rusije je na forumu pozdravio "sve veću ulogu" azijsko-pacifičkog regiona u svetskim poslovima, za razliku od Zapada čija je uloga "u opadanju".

"Uloga zemalja u azijsko-pacifičkom regionu značajno je porasla", dodao je Putin.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Putin je previše zdrav"
putin, 21. 7. 2022.

CIA

21.07.2022. 13:37

"Putin je previše zdrav"

Ne postoje obaveštajni podaci da je ruski predsednik Vladimir Putin nestabilan ili lošeg zdravlja, izjavio je direktor američke Centralne obaveštajne agencije Vilijam Berns, prenela je britanska televizijska mreža BBC.
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
23.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve