Svet
02.05.2022. 07:47
Beta-AP

Rat u Ukrajini

Ruske snage nastavile napad na čeličanu u Marijupolju

1
Izvor: Beta / AP

Ukrajinski vojni oficir rekao je da su ruske snage nastavile artiljerijski napad na čeličanu u ratom razorenom lučkom gradu Marijupolju odmah posle delimične evakuacije civila koji su se tu sklonili pre više nedelja.

Komandant brigade ukrajinske Nacionalne garde Denis Šlega rekao je u nedelju u televizijskom intervjuu da je su granate počele da padaju čim su spasilačke ekipe prestale da evakuišu civile iz železare Azovstal.

Šlega je rekao da je potrebna bar još jedna runda evakuacije da bi svi civili otišli iz fabrike. On kaže da su desetine male dece i dalje u bunkerima ispod industrijskih zgrada.

Komandant procenjuje da je nekoliko stotina civila i dalje na tom mestu, kao i skoro 500 ranjenih vojnika, a mnoga su i tela pognulih. Ta fabrika je jedini deo tog grada koji Rusi nisu zauzeli.

Na snimku koji je u nedelju objavilo rusko Ministarstvo odbrane vidi se kako ljudi izlaze iz čeličane, uključujući i malu grupu žena.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je nedeljna evakuacija iz Marijupolja označila početak  funkcionisanja "životno potrebnog humanitarnog koridora".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kanada prodaje rusku imovinu da bi tim novcem pomogla Ukrajini
Rusija, Kanada

Sankcije Rusiji

01.05.2022. 20:50

Kanada prodaje rusku imovinu da bi tim novcem pomogla Ukrajini

Kanada želi da postane prva zemlja G7 koja će prodati rusku imovinu i novcem od toga finansiratti pomoć Ukrajini, a najavila je i nove sankcije protiv 203 osobe "saučesnika" u ruskom pokušaju aneksije Donbasa.
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm
22°C
01.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve