Svet
03.06.2023. 22:35
Beta

Kina

"SAD pokušavaju da ojačaju hegemonističku poziciju"

Kina
Izvor: Shutterstock

SAD podstiču konfrontaciju u svoje sebične svrhe, iznoseći lažne optužbe protiv Kine tokom Dijaloga u Šangri-Laju, izjavio je kineski vojni zvaničnik, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

U obraćanju novinarima u subotu, general-potpukovnik Đing Đijanfeng, zamenik načelnika Zajedničkog štaba Centralne vojne komisije, rekao je da američki ministar odbrane Lojd Ostin pokušava da ojača hegemonističku poziciju SAD i izazove blok konfrontaciju zagovarajući indo-pacifičku strategiju u svojim govorima.

Ostin je takođe na konferenciji u Singapuru rekao da je duboko zabrinut zbog nespremnosti Kine da uđe u dijalog i da su pregovori neophodni za sprečavanje krize.

Đing je istakao da je tajvansko pitanje povezano sa glavnim interesima Kine i da neće tolerisati nikakve kompromise. Narodnooslobodilačka vojska Kine je uvek spremna za borbu i uvek će odlučno braniti nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ukrali sef iz kineskog tržnog centra?
krađa, lopov, sef

Beograd

01.06.2023. 14:31

Ukrali sef iz kineskog tržnog centra?

Policija u Beogradu uhapsila je dve osobe zbog sumnje da su u jednom kineskom tržnom centru napali radnika obezbeđenja i ukrali sef sa 23.000 evra i 40.000 dinara, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
30.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve