Svet
25.01.2023. 04:05
Beta

Vlada usvojila plan

Severna Makedonija uvodi nacionalni elektronski identitet građana

severna makedonija
Izvor: Shutterstock

Vlada Severne Makedonije odlučila je da se svim građanima dodeli nacionalni elektronski identitet.

Kako se navodi u saopštenju sa 121. sednice, vlada Dimitra Kovačevskog je usvojila Plan za uspostavljanje nacionalnog elektronskog identiteta za svakog građanina, koji je predložio Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije.

"Vlada je razmotrila i usvojila Informaciju ministarstva unutrašnjih poslova o potrebi izrade Plana za uspostavljanje nacionalnog elektronskog identiteta za svakog građanina i razmotrila i prihvatila taj plan, zajedno sa planom realizacije", precizira se.

Ističe se da je "cilj je da se građanima Severne Makedonije dodeli elektronski identitet koji bi trebalo da bude noseći stub digitalne transformacije društva, omogućavanjem jedinstvenog pristupa korišćenju elektronskih servisa i razmene podataka, kako u državi tako i van nje, u zemljama Zapadnog Balkana i Evropske unije".

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Za podizanje novca vam više ne trebaju ni banka, ni bankomat
banka, bankomat

"Cash To Go“

30.05.2022. 15:38

Za podizanje novca vam više ne trebaju ni banka, ni bankomat

Na kasama, u više od 330 IDEA prodavnica, Roda marketa i Mercator hipermarketa, u 80 gradova i mesta širom Srbije, svi korisnici DinaCard debitnih platnih kartica, bez obzira na to u kojoj banci imaju račun, sada mogu da podignu do 5.000 dinara sa svog tekućeg računa, i to bez bilo kakvih troškova ili provizija, što je u ponedeljak, guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković najavila u prisustvu partnera na ovom projektu.
Close
Vremenska prognoza
light rain
5°C
04.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve