Svet
04.08.2021. 16:00
R.E.

Na granici sa Libanom

Sirene na severu Izraela

Izrael zastava
Izvor: Shutterstock

Tri rakete ispaljene su u sredu iz Libana na izraelsku teritoriju i vojska je uzvratila, saopštila je izraelska vojska. Nema, međutim, informacija o šteti ili mogućim žrtvama, prenosi agencija AP.

Saopštenje izraelske vojske je usledilo nakon što su se na severu Izraela oglasile sirene koje upozoravaju na mogući raketni napad iz Libana.

Dve rakete pale su unutar izraelske teritorije, saopštila je vojska i dodala da je artiljerijskom vatrom uzvratila Libanu.

TV kanal "Kanal 12" je izvestio da je jedna raketa eksplodirala na otvorenom prostoru, a drugu je presreo izraelski odbrambeni sistem, poznat kao "Gvozdena kupola".

Nekoliko svedoka u pograničnom podrucju na jugu Libana tvrdi da su dve rakete pale u izraelsko naselje preko granice, nakon čega je usledilo više artiljerijskih granata ispaljenih iz Izraela.

Izraelske granate pale su u područje između libanskih sela Mardžajun i Kiam, navode svedoci, dodajući da nije jasno odakle su rakete ispaljene.

Poslednjih meseci bilo je nekoliko sličnih incidenata.

Izraelske vlasti veruju da su raketnu vatru ispalile palestinske grupe sa sedištem u Libanu, a ne militantna grupa Hezbolah.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Odustaju jer ne žele da se bore sa Izraelcima?
džudo, 26. 7. 2021.

Džudisti

26.07.2021. 15:35

Odustaju jer ne žele da se bore sa Izraelcima?

Džudista iz Sudana Muhamed Abdalrasul, povukao sa Olimpijskih igara u Tokiju uoči borbe sa Izraelcem Toharom Butbulom, sedmim džudistom sveta u kategoriji do 73 kilograma.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
25.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve