Svet
15.07.2021. 05:00
R.E.

Opet policijski čas

Španija i korona: Novi soj, nove mere

koronavirus
Izvor: EPA / VALDRIN XHEMAJ

Nakon iznenadnog i velikog porasta broja slučajeva kovida-19, pojedine španske regije postepeno se zatvaraju pa opet neće raditi diskoteke u zatvorenom, ograničava se radno vreme prodavnica, kao i broj kupaca, i uvodi se policijski čas.

Katalonija, epicentar petog talasa pandemije, priprema se da traži od regionalnog pravosuđa zeleno svetlo za uvođenje policijskog časa u najpogođenijim gradovima, među kojima je i Barselona, izveštavaju katalonski mediji.

Diskoteke u zatvorenom neće raditi najmanje 15 dana, dok su negativan antigenski ili PCR test nužni za dolazak na događaje na otvorenom na kojima se okuplja više od 500 ljudi.

Druge regije su preduzele ili pripremaju slične mere. Valensija je ponovo uvela policijski čas od 1 sat iza ponoći do 6 ujutro i ograničila na 10 broj učesnika okupljanja u 32 mesta s više od 5.000 stanovnika, a prema dogovoru s najvišom regionalnom sudskom instancom.

I vlada Kanarskih ostrva je želela da preduzme slične mere, u čemu ju je sprečilo lokalno pravosuđe.

Mnogo zaraznija delta varijanta je poslednjih nedelja izazvala eksponencijalni rast slučajeva, uglavnom među mladima.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Izolovano antitelo koje reaguje na delta soj
Laboratorija

Novi lek na vidiku

14.07.2021. 19:00

Izolovano antitelo koje reaguje na delta soj

Međunarodna grupa naučnika istraživača, među kojima je i hrvatski virusni imunolog Luka Čičin-Šain, uspela je da izoluje antitelo koje reaguje na novi, delta soj korona virusa.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
2°C
18.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve