Svet
18.07.2023. 12:15
BBC / R. E.

Misteriozni objekat

Šta se to nasukalo na plaži u Australiji

1
Izvor: Beta / CHANNEL 9

Australijsku policiju je zbunila misteriozna "neidentifikovana" kupola koja se nasukala na jednoj od plaža Zapadne Australije.

Džinovski metalni predmet pronašli su meštani na plaži Grin Hed, oko 250 kilometara severno od Perta. Državne i savezne vlasti istražuju predmet, za koji se trenutno ne veruje da je potekao od komercijalnog aviona.

Tretira se kao opasan, a policija je zatražila od ljudi da se drže bezbedne udaljenosti.

"Želimo da uverimo zajednicu da smo aktivno angažovani u naporima saradnje sa različitim državnim i saveznim agencijama na utvrđivanju porekla i prirode objekta", navodi se u saopštenju policije. Istraga uključuje vojsku i australsku svemirsku agenciju.
 

Stanovnici koji žive blizu plaže Grin Hed rekli su da je objekat bio širok oko 2,5 metra i dugačak između 2,5 i 3 metra, javila je australijska javna televizija.

Stanovnici su posetili lokaciju u subotu uveče da vide nasukani objekat, a jedan meštanin je to okupljanje opisao kao "odlično društveno veče".

Stručnjak za vazduhoplovstvo Džefri Tomas rekao je da se radi o rezervoaru goriva iz rakete koja je pala u Indijski okean u nekom trenutku u poslednjih 12 meseci.

Australijska svemirska agencija saopštila je da je moguće da je džinovski objekat mogao pasti sa "stranog svemirskog lansirnog vozila" i da će uspostaviti vezu sa drugim međunarodnim agencijama.

Ako je u pitanju rezervoar za gorivo, stručnjaci veruju da bi mogao biti iz indijske rakete i mogao bi da sadrži toksične materijale.

To bi trebalo da potvrdi serijski ili kataloški broj, piše BBC.

Bilo je nekih spekulacija da je cilindar možda bio deo MH370 - aviona koji je nestao kod zapadne australijske obale 2014. sa 239 putnika u njemu - ali Tomas je rekao da "nema šanse"da je to u pitanju.

"To nije bilo koji deo Boinga 777 i činjenica je da je MH370 izgubljen pre devet i po godina tako da bi pokazao mnogo više habanja na ostacima", rekao je on.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Najveća raketa do sada eksplodirala prilikom poletanja (VIDEO, FOTO)
1

SpaceX Ilona Maska

20.04.2023. 17:36

Najveća raketa do sada eksplodirala prilikom poletanja (VIDEO, FOTO)

Ogromna raketa Staršip (Starship) kompanije SpejsEks (SpaceX) eksplodirala je tokom prvog probnog leta ubrzo posle poletanja iz američke savezne države Teksas.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
29.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve