Svet
19.02.2022. 11:01
Tanjug

Povodom dijaloga

Stoltenberg poslao pismo Lavrovu

Stoltenberg
Izvor: DDP POOL / ANDREAS GORA / POOL

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da je poslao pismo ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu da se uključi u dijalog u okviru Saveta NATO-Rusija kako bi se sprečio sukob u Ukrajini.

On je na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji rekao da nema znakova ruskog povlačenja sa granica uz Ukrajinu i da je rizik od sukoba realan, preneo je Rojters.

Stoltenberg je rekao da se međunarodni mir ne može uzimati zdravo za gotovo i upozorio da će predsednik Rusije Vladimir Putin "samo dobiti više NATO-a" na svojim granicama zbog agresije na Ukrajinu, preneo je je britanski dnevnik "Gardijan".

Prema njegovim rečima, NATO je odbrambeni savez i ne preti ni Rusiji ili bilo kome drugom ali, će preduzeti sve neophodne mere da zaštiti i odbrani sve svoje saveznike.

"Trenutna kriza je mnogo više od same Ukrajine", radi se, kako je naveo generalni sekretar NATO, o tome kako želimo da organizujemo odnose između država.

"Moskva pokušava da vrati istoriju i zaustavi prijem novih (NATO) članica", što predstavlja pokušaj Rusije da kontroliše zapadnu bezbednosnu strategiju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Ako Ukrajina uđe u NATO i krene na Krim, moguć rat"
rusija, ukrajina

Putin upozorava

08.02.2022. 14:15

"Ako Ukrajina uđe u NATO i krene na Krim, moguć rat"

Ako Ukrajina bude članica NATO i pokuša silom da vrati Krim, doći će do vojne konfrontacije između Rusije i Alijanse, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom.
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
7°C
08.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve