Svet
02.04.2024. 08:55
Beta-AFP

Rat Hamasa i Izraela

Strani humanitarni radnici ubijeni u Gazi

1
Izvor: EPA / HAITHAM IMAD

Sedam stranih humanitarnih radnika poginulo je u izraelskom napadu u Pojasu Gaze, saopštili su Hamas i nevladina organizacija za koju su humanitarci radili.

Nevladina organizacija "Svetska centralna kuhinja" (World Central Kitchen - WCK) za koju su humanitarci radili, najavila je da obustavlja operacije u regionu. 

WCK je saopštila da su ubijeni australijski, poljski i britanski državljani, kao i jedna osoba koja je imala dvojno američko-kanadsko državljanstvo i jedan Palestinac.

Saradnici američke nevladine organizacije WCK, koja isporučuje hranu u Pojas Gaze, ubijeni su u izraelskom napadu, saopštio je na mreži X osnivač te organizacije, špansko-američki kuvar Hose Andres.

U saopštenju nevladine organizacije se osuđuje "tragedija" i navodi da su humanitarci ubijeni "dok su radili na podršci humanitarnom radu na isporuci hrane u Gazi".

Ubijeni su u izraelskom napadu kada je pogođeno vozilo WCK, u centralnom delu Pojasa Gaze.

Australija je potvrdila smrt svoje državljanke i osudila napad, a SAD su saopštile da su "duboko uznemirene" ovim događajima.

Izraelska vojska je saopštila da "razmatra tragični incident na najvišem nivou kako bi se utvrdile okolnosti", dodajući da je "blisko sarađivala sa WCK" na distribuciji pomoći.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve