Svet
24.08.2021. 12:14
TANJUG

Avganistan

Talibani ubili poznatog komičara?

Talibani, 20. 8. 2021.
Izvor: EPA / STRINGER

Talibani su krajem jula, pošto su osvojili drugi najveći avganistanski grad Kandahar, ubili poznatog komičara koji je, između ostalih, ismevao i pripadnike ovog islamskog pokreta.

U javnosti se pojavio snimak koji prikazuje Nazara Muhameda, poznatijeg kao "Kaša Zvana", čija sudbina dugo nije bila poznata, u automobilu s naoružanim islamističkim militantima.

Navodi se da su ga talibani izvukli iz njegove kuće, odvezli automobilom i potom ga streljali.

Nazar Muhamed bio je poznat po svojim snimcima na TikToku na kojima je kroz pesmu i ples ismevao talibane, a na snimku koja prikazuje njegove poslednje trenutke komičar je izgovarao šale o talibanima, zbog čega ga je jedan militant u automobilu više puta ošamario.

Prema izveštaju Dejli mejla, nakon ubistva pojavile su se fotografije koje prikazuju komičara kako stoji uz drvo, ali i one na kojima leži na tlu prerezanog vrata.

Talibani su prvo negirali izveštaje da su bili upleteni u ubistvo komičara, mada su priznali da su dvojica muškaraca na snimku pripadnici njihove grupe, ali su poručili da je komičar uhapšen i da će mu suditi talibanski sud.

Prema tvrdnjama talibana, Nazar je bio uključen u mučenje i ubistvo talibana, pošto je ovaj komičar ranije radio za avganistansku policiju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Talibani: Nismo oteli strance
Avganistan

"Ispitivali smo ih"

21.08.2021. 14:25

Talibani: Nismo oteli strance

Talibani su negirali da su oteli strane državljane ali su priznali da su neke ispitivali pre nego što su im dopustili da napuste Avganistan.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
07.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve