Svet
14.07.2021. 21:00
R.E.

Predomislili se

Tranzit kroz Sloveniju bez ograničenja

Slovenija
Izvor: Shutterstock

Slovenačka vlada je u poslednjem trenutku promenila odluku i omogućila putnicima u tranzitu da kroz tu državu prolaze bez ograničenja.

Ograničenja se brišu i kada je u pitanju međunarodni transport, nakon negodovanja prevoznika i poslovne zajednice u BiH.

Ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara Vojin Mitrović potvrdio je za banjalučke Nezavisne novine da je Slovenija ukinula ranije donesena ograničenja u vezi sa tranzitom i međunarodnim transportom kroz tu zemlju.

"Ranija odluka je verovatno nesvesno uvedena, pa su u međuvremenu shvatili šta će to značiti kada je reč o tranzitu kroz Sloveniju. Dakle, na svu sreću shvatili su da su napravili problem ne samo nama, već i drugim zemljama čije transportne firme prolaze kroz Sloveniju", rekao je Mitrović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Slovenija dodatno oslabila epidemiloške mere
Slovenija

Popuštanje do 11. jula

05.07.2021. 13:00

Slovenija dodatno oslabila epidemiloške mere

U Sloveniji su od ponedeljka dodatno ukinute epidemioloških mera - otvoriće se kockarnice i ukinuto je ograničenje o maksimalnom dozvoljenom broju kupaca u radnjama, ali ostaju na snazi pravila za boravak u javnim objektima uz potvrde o vakcinaciji, negativnom testu ili preležanom kovidu-19.
Close
Vremenska prognoza
light rain
15°C
20.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve