Svet
03.09.2020. 13:02
Tanjug

U Vašingtonu novo policijsko ubistvo mladog Afroamerikanca

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U Americi se dogodilo novo policijsko ubistvo mladog Afroamerikanca - sinoć su u Vašingtonu policajci ubili mladog Afroamerikanca Dajona Keja (18), uz obrazloženje da se "pretio vatrenim oružjem".

Ovaj najnoviji slučaj policijskog ubistva Afroamerikanca izazvao je proteste širom SAD, ali i novo preispitivanje policijske taktike.

Kako javlja AP, ispred policijske stanice u jugoistočnom Vašingtonu sinoć se okupio veliki broj ogorčenih građana, a nešto kasnije je došlo i do sučeljavanja demonstranata sa pripadnicima snaga reda.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/SHAWN THEW

U naknadnom, proširenom policijskom izveštaju navodi se da je 18-godišnji Kej identifikovan kao lice koje je pobeglo kada mu se približila policija, koja je istraživala prijavu o naoružanom mladiću viđenom u jednom kvartu jugoistočnog Vašingtona.

Povezane vesti - Obećani rasizam

"Tokom potere za beguncima, jedan osumnjičeni je mahao pištoljem, pa je jedan od policajaca ispalio jedan hitac i pogodio Dajona Keja ", navodi se u saopštenju vašingtonske policije.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/SHAWN THEW

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/SHAWN THEW

Kej je prevezen u najbližu bolnicu gde je ubrzo konstatovano da je podlegao povredi.

Lokalni ogranak organizacije Životi crnaca su važni pozvao je građane da odmah izađu na proteste, a na video snimcima koji su kasnije postavljeni na društvene mreže mogli su se videti policajci kako postavljaju bicikle kao barijeru naspram oogorčenih i besnih građana američke prestonice.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
25.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve