Svet
26.04.2019. 13:34
R. E/ New York Times

UDAR NA ZAKERBERGA: Regulatori širom sveta uvode ograničenja Facebook-u

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Regulatori zemalja na četiri kontinenta pripremaju se za dugo očekivani obračun sa Facebook-om. Oni uglavnom imaju isti cilj - promenu ponašanja kompanija za društvene medije.

U Evropi, zvaničnici u Britaniji, Francuskoj, Nemačkoj i Irskoj razmatraju regulaciju Facebook-a, dok su vlade u Australiji, Indiji, Novom Zelandu i Singapuru, ili usvojile ili razmatraju nova ograničenja.

Članovi Savezne komisije za trgovinu (FTC) u Sjedinjenim Državama napravili su procenu koje bi vrste ograničenja mogle da se uvedu na poslovne prakse kompanije Facebook. Međutim, još uvek ne postoji saglasnost unutar samog FTC-a.

Facebook je ove sedmice saopštio da očekuje da će agencija izreći kaznu od 3 do 5 milijardi dolara za kršenje sporazuma o privatnosti od 2011. godine, što bi bila najveća kazna u SAD protiv jedne tehnološke kompanije.

Uslovi dogovora sa Facebook-om imali bi dalekosežan uticaj, postavljajući standarde za buduća kršenja privatnosti i uticali bi na stvaranje propisa o privatnosti u Sjedinjenim Državama i drugim zemljama, kažu pravni stručnjaci.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
25.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve