Svet
28.11.2023. 15:58
Beta

Žozep Borelj

Novi paket sankcija protiv Rusije

Rusija
Izvor: Shutterstock

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel izjavio je da je usaglašen 12. paket sankcija Rusiji i ponovio da će EU nastaviti sa podrškom Ukrajini.

"Bilo je važno da danas obavimo bilateralne razgovore sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Dmitrom Kulebom, u trentuku kada Rusija pokušava da eksploatiše tragediju u Gazi, nadajući se da je pažnja sveta usmerena negde drugde", rekao je Borel nakon sastanka u Briselu.
 

On je rekao da je na sastanku razgovarano o diskusiji dugoročne garancije posvećenosti EU bezbednosti Ukrajini koja će biti pokrenuta, putu te države ka Uniji i mirovnoj formuli koju je izneo predsednik Volodimir Zelenski.

Kuleba je na zajedničkoj konferenciji za štampu sa Borelom izjavio da će duskusija o dugoročnim bezbednosnim garancijama EU Kijevu, doneti benefite za ceo svet.

"Odluka o otvaranju razgovora za pristupanje Ukrajine u EU je važna za nas. Očekuje nas da još mnogo uradimo po tom putanju, ali se radujemo pozitivnim rezultatima na tom putu", rekao je on.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
20.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve