Svet
13.07.2021. 08:55
Tanjug

Makron saopštio

"Vakcine protiv korone obavezne za zdravstvene radnike"

Makron, 21. 6. 2021.
Izvor: REUTERS POOL / CHRISTIAN HARTMANN / POOL

Vakcine protiv Covid-19 biće obavezne za francuske zdravstvene radnike, a svi koji budu želeli da uđu u bioskop ili voz moraće da pokažu dokaz o vakcinaciji ili negativni PCR test, prema novim pravilima koje je francuski predsednik Emanuel Makron saopštio.

Saopštavajući sveobuhvatne mere za borbu protiv širenja zaraze, Makron je rekao da vakcinacija neće biti obavezna za širu javnost, ali je ohrabrio sve da se vakcinišu, preneo je Rojters.

"Moramo ići ka vakcinaciji svih Francuza, to je jedini put ka normalnom životu", rekao je Makron u televizijskom obraćanju naciji.

"Nova trka protiv vremena je u toku", rekao je francuski predsednik, misleći na veoma zaraznu delta verziju.

Vakcinacija će, takođe, biti obavezna za ljude koji rade u domovima za stare.

Makron je rekao da će zdravstvena propusnica biti potrebna za prisustvovanje velikim događajima, odlazak u klubove, restorane, bioskope i pozorišta.

Ona će biti potrebna i za korišćenje međugradskih železnica i aviona od početka avgusta.

"Koristićemo zdravstvenu propusnicu što je više moguće da bismo motivisali što više vas da se vakcinišete", poručio je Makron.

Zdravstvena propusnica pruža dokaz da je osoba ili vakcinisana protiv korona virusa ili je nedavno imala negativni PCR test na kovid-19.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Delta soj u Grčkoj: Prvi oboleli je monah sa Svete gore
bolnica, korona

Korona u svetu

11.07.2021. 00:33

Delta soj u Grčkoj: Prvi oboleli je monah sa Svete gore

Monah sa Svete gore je prvi oboleli od delta soja korona virusa u Grčkoj. On je hospitalizovan i nalazi se na odeljenju intezivne nege, javljaju grčki mediji. Monah (49) godina, nije bio vakcinisan, priključen je na aparate i u ozbiljnom je stanju.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
19°C
02.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve