Svet
30.05.2018. 09:51
R.E./B92

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA TURISTE: Ako idete u Grčku, u sredu i četvrtak čeka vas - generalni štrajk

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Hiljade radnika u grčkom privatnom i javnom sektoru učestvovaće danas u generalnom štrajku i "Danu akcije širom zemlje".

Grke su na generalni štrajk, na startu turističke sezone, pozvali Generalna konfederacija zaposlenih Grčke (GSEE) i najveća sindikalna organizacija ADEDI.

Kako javlja grčka novinska agencija ANA, gradski autobusi i trolejbusi će danas skratiti jutarnje i večernje smene, dok u četvrtak neće uopšte raditi zbog 24-časovnog štrajka koji je proglasila federacija njihovih sindikalnih organizacija.

Vozači tramvaja će takođe danas delimično obustaviti rad, i voziće između 9.00 i 21.00 sati.

Avio-kompanija Egean Erlajns je upozorila putnike na promene reda letenja i otkazivanje letova u sredu zbog obustave rada zaposlenih u kontroli letenja od 10:00 do 13:00 časova u Atini.

Šest letova Egean Erlajnsa i Olimpik Era će biti otkazano, a vreme poletanja na 50 linija će biti promenjeno, o čemu putnici mogu da se informišu na veb sajtovima tih avio-kompanija ili pozivanjem svog putnog agenta.

Od danas će, takođe, tokom naredna 24 sata ostati usidreni i svi brodovi širom grčkih luka na poziv njihovog sindikalnog saveza Panhelenik Simen (PNO).

Generalnom štrajku će se pridružiti i svi privatni i javni masovni mediji u Grčkoj, uključujući i novinsku agenciju ANA, koji neće raditi 24 sata, počev od jutros od 06.00 sati, objavilo je Udruženje sindikata novinara u Atini, ESHEA.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
32°C
27.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve