Svet
04.05.2020. 18:48
Tanjug

Velika Britanija razmišlja o "zdravstvenim pasošima"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Vlasti u Velikoj Britaniji u pregovorima su sa tehnološkim kompanijama o izradi "zdravstvenih pasoša" koji će, putem testiranja na koronavirus i tehnologije prepoznavanja lica, stanovništvu te zemlje omogućiti bezbedan povratak na radna mesta.

Kako navodi londonski "Gardijan", biometrija lica mogla bi biti korišćena radi obezbeđivanja ličnog digitalnog sertifikata - nazivanog i "imunitetskim pasošem" - radi ublažavanja uticaja koji na rad privrede ima obavezno fizičko distanciranje, preventivna mera koja će ostati na snazi i posle najtežih restrikcija uvedenih zbog pandemije COVID-19.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/NEIL HALL

Britanska firma "Onfido", specijalizovana za proveru identiteta primenom biometrije lica, vladi je već izložila detaljne planove i učestvuje u nizu razgovora o rešenju za čitavu zemlju, a njeni predlozi mogli bi biti sprovedeni u delo u roku od nekoliko meseci, piše list.

"Gardijan" navodi da bi kompanija u ovu svrhu mogla da primeni testiranje na antitela, što dokazuje da li je neko već preležao virus, odnosno testiranje na antigene, što je indikator trenutnog prisustva infekcija u organizmu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
29.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve