Svet
01.11.2021. 16:25
Tanjug

Kina

Vise od 2.000 turista poslato u karantin

Kina korona
Izvor: EPA / WU HONG

Više od 2.000 turista koji su u poseti kineskoj regiji Unutrašnja Mongolija poslato je u hotele u dvonedeljni karantin nakon što su otkriveni novi slučajevi Covid-19 u toj oblasti.

Ovaj potez je usledio nakon izveštaja o izbijanju Covida-19 u tom ogromnom, slabo naseljenom regionu koji privlači posetioce svojim planinama, jezerima i pašnjacima, prenosi agencija AP.

U saopštenju regionalne vlade se navodi da je 2.428 posetilaca stavljeno na posmatranje u hotele u gradovima Baotou i Ordos.

Takav razvoj situacije je posledica nekoliko uzastopnih izveštaja o novim slučajevima lokalne infekcije u regionu, pri čemu je Unutrašnja Mongolija odgovorna za 19 od 48 novih slučajeva lokalnog prenosa.

Karantini su tipična mera u Kini preduzeta radi kontrole pandemije, kao i nošenje maski, elektronsko praćenje slučajeva, masovno testiranje, blokade i vakcinacije.

U gradu Landžou, u provinciji Gansu koja se graniči sa Unutrašnjom Mongolijom, milioni ljudi bili su uglavnom zatvoreni u svojim domovima tokom protekle nedelje nakon što su tamo otkriveni novi slučajevi.

U tom gradu je prijavljeno deset novih slučajeva.

Kina je od početka pandemije prijavila 91.665 slučajeva kovida i 4.636 smrtnih ishoda povezanih sa tim virusom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
25.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve