Svet
23.12.2022. 16:36
Beta

Dragoslav Kabić

Još jedna ostavka u novoj vladi Republike Srpske

banjaluka
Izvor: Shutterstock

Novoizabrani ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske Dragoslav Kabić iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) neće biti u kabinetu premijera Radovana Viškovića i podneće ostavku zbog krivičnog dela koji je počinio pre nekoliko godina.

"Imamo moralnu i političku odgovornost prema gradjanima, iako je Kabić to krivično delo učinio pre 24 godine", kazao je novinarima premijer Radovan Višković.

Mediji pišu da je Kabić odgovoran za saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom pre oko 15 godina.

U četvrtak, dan posle imovanja nove Vlade RS, ostavku podneo i Dado Dogan iz Socijalističke partije (SP), koji je bio postavljen na čelo resora ministra porodice, omladine i sporta.

Dogan je ostavku podneo pošto je objavljeno da je odgovoran za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo njegov prijatelj 2012. godine i za koju je odslužio godinu dana zatvora.

Njega je 2019. godine pomilovala tadašnja predsednice RS Željka Cvijanović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Milorad Dodik - čovek koji pliva uzvodno
Milorad Dodik 4.11.2022.

Pobeda na izborima

04.11.2022. 16:05

Milorad Dodik - čovek koji pliva uzvodno

Milorad Dodik na poslednjim izborima za predsednika Republike Srpske pobedio je dva puta. Prvi put 2. oktobra kada su izbori održani. Drugi put na ponovnom prebrojavanju glasova u Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine u Sarajevu, posle žalbe udružene opozicije Srpske, 25. oktobra, kada je njegov izbor potvrđen.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
23.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve