Svet
29.03.2024. 12:45
R.E.

Pentagon

Koliko je RAT U UKRAJINI koštao SAD

ukrajina sad amerika
Izvor: Shutterstock

Vlada SAD potrošila je najmanje 113 milijardi dolara na rat u Ukrajini, ali bi se taj iznos mogao smatrati mnogo većim zbog troškova zamene oružja i municije poslatih u Kijev, procenio je Pentagon, saznaje Foks njuz.

Foks njuz je u septembru objavio da su SAD potrošile ukupno 101 milijardu dolara na rat u Ukrajini. Prema dokumentima iz Kancelarije za upravljanje i budžet Bele kuće poslatim senatoru Dž. D. Vensu iz američke države Ohajo, a u koje je Foks njuz imao uvid, SAD su od septembra na rat u Ukrajini potrošile najmanje dodatnih 13 milijardi dolara.

Direktorka Kancelarije za upravljanje i budžet Bele kuće Šalanda Jang navodi u pismu Vensu da je Kongres SAD obezbedio 111 milijardi dolara dodatnog finansiranja kao odgovor na rat u Ukrajini, uključujući bezbednosnu, ekonomsku i humanitarnu pomoć.

Jang je istakla da ukupna sredstva takođe uključuju sredstva "koja nisu otišla direktno u Ukrajinu", ali se koriste za podršku toj zemlji, zbog čega se ponekad pojavljuju različiti brojeviza američku pomoć Kijevu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Rusija nastavlja žestoko: "Napredujemo u Ukrajini"
1

Rat

24.03.2024. 08:04

Rusija nastavlja žestoko: "Napredujemo u Ukrajini"

Rusija je, u ofanzivi na Ukrajinu koja je bez municije, u subotu zauzela novo selo u važnom sektoru fronta, kod ključnog grada Časiv Jar.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
30.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve