Svet
07.03.2018. 15:16
Jovana Nikolić

ZA NJU SU RUSI ZAMENILI SKRIPALJA: Dok se on bori za život, fatalna Ana postala milijarderka i uživa

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ana Čampan odnosno po rođenju Ana Vasiljevna Kuščjenko, bivška ruska špijunka, foto model i milionerka ponovo je izbila u žižu javnosti posle pokušaja likvidacije bivšeg pukovnika ruske vojne obaveštajne službe GRU Sergeja Skripalja i njegove ćerke u jednom tržnom centru 145 kilometara od Londona.

Mediji su posle početka afere saznali da je upravo Čepmenka bila ta koja je razmenjena za Skripalja, koji je bio osuđen na 13 godina robije zbog špijunaže u korist Britanaca.

Svetski mediji su se odamh podsetili kako je " lepa i zavodljiva Ana" uspela da svojim umom ( koficijent inteligencije joj je 162) i zanosnom lepotom uzdrma Sjedinjene Države, zavede               svog sada već bivšeg muža Aleksa Čempena psihologa po struci.

https://youtu.be/kgW__b7_Me8

Istina valja reći i da je Ana, kao ruska špijunka, koja je radila u strogoj tajnosti bila provaljena sasvim slučajno, kada je dobila lažni američki pasoš ni manje ni više od FBI za ruskog špijuna koji je trebao da dođe u SAD.

Javnost za nju saznala je tak kada je njen bivši i razočarani muž Aleks Čepmen kompletne njen slike, priču dao američkim medijima koji su je zapravo lansirali kao rusku špijunku i organizatora mreže ruskih tajnih agenata koji su delovali u SAD.

Sa njom je uhapšeno još 9 špijuna, koji su u stilu priča iz Hladnog rata, ruskim avionom prebačeni u Moskvu, dok su iz Moskeve u SAD stigli agenti koje je Vašington tražio.

Danas Ana kako kažu više navodno nema veze sa svetom špijunaže. Ova fatalna dama, kako je medijski svet oslovljava, sada poseduje milijarde dolara, ima svoju modnu liniju kao i butike u Moskvi, a radi i kao voditeljka na jednoj televiziji.

Danas Ana kada je pitaju za njenu špijunsku karijeru kaže da nikada nije želela slavu niti zamišljala da će ikada postati javna ličnost.

Složićemo se da je vrlo neobično da neko ko je bio tajni agent, postane zvezda koju pola planete podržava i prati.

Kada je prvi put došla u Njujork nije znala apsolutno nikoga, za razliku od Evrope u kojoj je poznavala dosta ljudi, ali je nakon malo vremena počela da upoznaje nove ljude i sklapa kontakte.

https://youtu.be/HAkSW8GTR2I

"Sada znam gde mogu da idem ako je potrebno da rešim neki problem", rekla je Ana Čepmen.

Ključ uspeha za ovu tridesetšestogodišnju milijarderku leži u  rešavanju problema na jasan, tačan i adekvatan način. Njen otac Vasilije Kušenko je bio istaknuti obaveštajni oficir sovjetske obaveštajne službe KGB. Od njega je naučila jednu važnu osobinu da bi se mogla baviti ovim poslom: " bez premca uvek pažljivo slušaj sagovornika".

https://youtu.be/hcEeQtMxcgk

Kaže da nije najvažnije samo trčati za svojim snovima, biti uspešan... Suštinski smatra da takve stvari samo mogu da donesu velike probleme.

Čepmenova koristi svaku priliku da pohvali Rusiju i njenog predsednika Vladimira Putina, a zan  oštro i da kritikuje SAD, zemlju u kojoj je živela dosta dugo pre nego što je 2010. godine bila uhapšena pod optužbom da nije informisala američke vlasti o njenim vezama sa "stranim "obaveštajnim službama.

Mnogi muškarci uglednih zanimanja ne podžavaju njen trud i rad, a jedan od njih je ruski kosmonaut Aleksej Lenov, koji je ušao u istoriju  18. marta 1965, kao prvi čovek koji je izašao u otvoreni kosmos. Leonov je rekao da televizija razmnožava debile, što je vrlo podrugljiva kritika za ovu damu enormnog uspeha. Ali on nije jedini muškarac koji na takav način govori o ovoj lepotici.

Nekadašnji sovjetski špijun u Londonu Mihail Ljubimov rekao je da nikada ne bi savetovao svojoj ćerki da ide tim putem aludirajući na Aninog oca Vasilija Kušenka koji je takođe radio kao obaveštajac.

https://youtu.be/icyHxcfrgNQ

Dok se Sergej Skripalj bivši obaveštajac, koji je radio za Britance, a koji je svoju slobodu iz ruskog zatvora dobio zahvaljujući otkrivanju špijunske mreže Ane Čepmen, se i dalje bori za svoj život posle trovanja nepoznatom supstancom, Ana uživa u luskuznom životu obajavljuje slike sa luksuznog letovanja na Tajlandu, hvaleći se svojim izgledom. Takav vešti poduhvat ove snažne heroine ostao je nepoznat javnosti.

S druge strane kada je reč o Sergeju Skripalju, čoveku koga je regrutovala britanska spoljna obaveštajna služba Mi 6 kojoj je davao poverljive informacije za 100.000 evra, živi drugačijim životom. Posle razmene Britanci su mu pružili šansu nov život. Odlučio je da živi u gradiću Vilšoru, gde je kupio kuću vrednu 400.000 evra, a dane je provodio u lokalnom tržnom centru gde je i napadnut.

NE PROPUSTITE:

(VIDEO) OBJAVLJEN POSLEDNJI SNIMAK ŠETNJE OTROVANOG RUSKOG ŠPIJUNA: Šetao sa ćerkom po tržnom centru, a onda su pali u nesvest, a pena im počela da izlazi na usta

ODBEGLI PUKOVNIK RUSKE VOJNE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE U KRITIČNOM STANJU: Pronađen u nesvesti u tržnom centru u Engleskoj, sumnja se da je otrovan nepoznatom supstancom, London optužio Rusiju za pokušaj likvidacije

(VIDEO) 11 GODINA OD UBISTVA ALEKSANDRA LITVINJENKA: Atentat koji je izazvao novi hladni rat u Evropi

SKRIVENI HLADNI RAT: Kako je smrtonosni kišobran sejao smrt po Evropi

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
28.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve