Svet
04.04.2019. 20:16
R.E./Beta/Foto:Shoutterstock

Zaev zatražio podršku Merkelove da Severna Makedonija počne pregovore sa EU

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev zatražio je u telefonskom razgovoru sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel podršku u vezi sa odlukom za početak pregovora sa Unijom koju bi Savet EU trebalo da donese u junu.

"Vreme je da Savet EU donese pozitivnu odluku za otvaranje pristupnih pregovora. Ova odluka će predstavljati dodatno ohrabrenje da se u Severnoj Makedoniji produži sa reformama", rekao je Zaev u razgovoru koji je 3. aprila imao sa nemačkom kancelarkom.

Kancelarka Merkel je, kako je saopštila vlada u Skoplju, pozdravila pozitivan razvoj na realizaciji Dogovora iz Prespe, kao i sprovođenje unutrašnjih reformi preko otvorenog dijaloga sa opozicijom, što će, prema njenom mišljenju, doneti konkretrne pozitivne rezultate.

U razgovru Zaeva i Merkelove je, isitče se, ocenjeno da je poseta premijera Grčke Severnoj Makedoniji 2. aprila, kao i zajednička vladina sednica, "bila istorijski momenat".

"Pozitivan razvoj odnosa Severne Makedonije i Grčke pozitivan je primer za region Zapadnog Balkana i to su dobre vesti za Evropu", navodi se u saopštenju o telefonskom razgovoru premijera Zaeva i kancelarke Merkel.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
27.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve