Svet
14.04.2021. 11:16
Tanjug

EU samo posmatra

ZAHAROVA: NATO podstiče Kijev da održi tenzije u Donbasu

Marija Zaharova, Rusija,
Izvor: EPA/SERGEI ILNITSKY

NATO nastavlja da podstiče Kijev da održi tenzije u Donbasu, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"NATO, vojni savez osnovan s ciljem da se bavi bezbednosnim pitanjima, igra igrice sa Kijevom", poručila je Zaharova, a prenosi ruska agencija Tas s.

Istakla je da Alijansa, koja je u bliskim odnosima sa režimom u Kijevu, ne izražava zabrinutost zbog onoga što se događa u Donbasu.

"Suprotno tome, NATO stalno podstiče političare u Kijevu, usijane glave, da ostvare takozvana dostignuća, i to traje već godinama. Kao rezultat toga - deca, žene i stariji ljudi umiru", rekla je Zaharova.

Marija Zaharova, Rusija,
Izvor: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Prema njenim rečima, Evropska unija je izgleda zaboravila svoje obaveze unutar drugih organizacija i samo posmatra razvoj događaja u Donbasu.

"EU, kao unija evropskih naroda sa snažnom ekonomijom, oružanim snagama i obaveštajnim agencijama, posmatra zbivanja u samom srcu Evrope, pokušavajući da ohrabri režim u Kijevu na razne načine", primetila je portparolka Ministarstva spolnih poslova. Zaharova je rekla da EU nije uspela da zahteva od Kijeva da "dostavi izveštaje o obavljenom poslu, da se vrati za pregovarački sto i stavi tačku na ovu međunarodnu političku sramotu".

Prema njenim rečima, EU je takođe pooštrila svoju retoriku protiv Rusije, optužujući Moskvu za neuspehe koji se dešavaju u Ukrajini.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

LAVROV: Neki žele da sahrane iranski nuklearni sporazum
Sergej Lavrov, Moskva, Rusija

"Greška gora od zločina"

13.04.2021. 11:39

LAVROV: Neki žele da sahrane iranski nuklearni sporazum

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov ocenio je danas da su oni koji žele da sahrane iranski nuklearni sporazum uključeni u izvesne provokacije, jer pregovori o obnovi tog sporazuma imaju vremenske okvire.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
19.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve