Svet
09.06.2021. 20:34
Tanjug

Donald Tramp

"Zakerberg mi se ulagivao"

Donald Tramp
Izvor: EPA / Chris Kleponis

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je trebalo da zabrani Facebook dok je bio predsednik, ali da ga je direktor kompanije Mark Zakerberg stalno zvao, dolazio na večere u Belu kuću i tom prilikom mu govorio koliko je veličanstven.

Nalozi Trampa na društvenim mrežama Twitter i Facebook su zabranjeni - na prvom zauvek, na drugom najmanje dve godine.

Tramp je u saopštenju pohvalio nigerijsku vladu zbog zabrane rada platforme Twitter u Nigeriji nakon što je nalog predsednika te zemlje Muhameda Buharija izbrisan zbog "kršenja pravila", prenosi BBC.

"Ko su oni da diktiraju dobro i zlo kada su i sami zli?", izjavio je bivši predsednik u saopštenju i pozvao druge zemlje da slede poteze Buharija.

Istovremeno, Tramp je apelovao na građane da izbrišu naloge na platformama Facebook i Twitter jer ne dozvoljavaju "slobodan i otvoren govor", i na kojima je njemu lično zabranjen pristup nakon nereda u Kapitolu u januaru, zbog optužbi da su njegove objave podsticale nasilje.

"Čestitam Nigeriji koja je zabranila Twitter jer je zabranio njihovog predsednika", rekao je Tramp.

Zabrana ove platforme u Nigeriji usledila je nakon što je Twitter predsednika Buharija, koji se odnosio na nigerijski građanski rat pre četiri decenije, govorio protiv onih koji podržavaju secesionistički pokret na jugoistoku zemlje.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Fejsbuk blokirao Trampov nalog na dve godine
Donald Tramp

Najmanje do 2023. godine

04.06.2021. 23:35

Fejsbuk blokirao Trampov nalog na dve godine

Fejsbuk je odlučio da suspenduje nalog bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa na dve godine, najmanje do januara 2023. godine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
22.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve