Svet
07.09.2021. 17:05
R.E.

"Širio opasnu bolest"

Zarazio druge koronom, osuđen na pet godina zatvora

zatvor
Izvor: Shutterstock

Sud u Vijetnamu izrekao je kaznu od pet godina zatvora čoveku koji je drugima preneo korona virus, kršeći stroge mere karantina, javili su državni mediji.

Le Van Tri (28) osuđen je zbog "širenja opasne zarazne bolesti" na jednovnevnoms suđenju pred Narodnim sudom u južnoj provinciji Ca Mau, navodi Vijetnamska novinska agencija.

Tri je putovao nazad u Ca Mu iz Ho Ši Min Sitija, čime je prekršio pravilo o 21-dnevnom karantinu. Zarazio je osam osoba, od kojih je jedna umrla od posledica zaraze nakon jednomesečnog lečenja, prenosi Rojters.

Vijetnam je jedna od zemalja koje su se tokom pandemije uspešno borile protiv korona virusa zahvaljujući ciljanom masovnom testiranju, intenzivnom praćenju kontakata, strogim restrikcijama na granicama i karantinu, ali su nova žarišta od kraja aprila dovela do porasta broja novih slučajeva.

Ca Mau, provincija na jugu Vijetnama od početka pandemije je prijavila 191 slučaj i dve preminule osobe, dok je u Ho Ši Min Sitiju, koje je jedno od najvećih žarišta u zemlji zaraženo skoro 260.000 ljudi, dok ih je 10.685 preminulo.

Vijetnam se trenutno suočava sa širenjem virusa, a od ukupno 536.000 slučajeva i 13.385 preminulih većina je zabeležena u proteklih nekoliko meseci.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tinejdžerka koja je bila na respiratoru: "Vakcinišite se!"
bolnica

Shvatite ozbiljno

05.09.2021. 17:05

Tinejdžerka koja je bila na respiratoru: "Vakcinišite se!"

"Moja poruka svima je - ako ste kvalifikovani da dobijete vakcinu, molim vas, uradite to. Planiram da se vakcinišem onog trenutka kada mi doktori to odobre", rekla je Paulina Velaskez (15) iz američke države Floride koja je provela 11 dana na respiratoru zbog kovida.
Close
Vremenska prognoza
fog
5°C
09.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve