05.04.2018. 14:53
R:E/ sportske.net

IMPRESIVNO: Donacija Novaka Đokovića od 33,5 miliona dinara

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Fondacija srpskog tenisera Novaka Đokovića doniraće 33,5 miliona dinara za otvaranje vrtića u Prnjavoru nadomak Šapca, saopšteno je danas.

Ovo će biti prva i jedina ustanova za smeštaj i obrazovanje dece uzrasta od tri do šest i po godina u ovom mestu. Sporazumom o saradnji, koji su danas potpisali predstavnici fondacije i grada Šapca, predviđeno je da će u narednom periodu, za potrebe projekta "Vrtić za srećnije detinjstvo", biti uradjena prenamena starog doma zdravlja. Posle potpune rekonstrukcije, opremanja i adaptacije ovaj objekat moći će da primi do 150 mališana iz ovog, ali i obližnjih mesta.

"Postavićemo novo igralište i obezbedićemo opremu neophodnu za rad sa mališanima. Novootvoreni vrtić delom će funkcionisati kao školica života. Deca će učiti po najmodernijim školskim programima, a za vaspitače će biti organizovane redovne obuke i seminari, kako bi stalno unapredjivali svoje znanje", rekla je rukovodilac odeljenja za implementaciju programa Fondacije Novak Đoković, Gorana Džudža Jakovljević.

U Prnjavoru živi oko 4.000 ljudi. To ukazuje, kako napominje Džudža, na veliki broj roditelja i mališana, kojima je vrtić neophodan.

"Prepoznali smo veliki značaj ovog projekta za lokalnu zajednicu. Zbog toga ćemo se potruditi da, zajedno sa partnerima, u najkraćem mogućem roku obezbedimo moderan i potpuno opremljen prostor, u kojem će mališani iz Prnjavora, ali i obližnjih mesta moći da uče i razviju svoj pun potencijal", dodala je ona.

Predsednik Skupštine Šapca Nemanja Pajić istakao je da je realizacija projekta "Vrtić za srećnije detinjstvo" od izuzetnog značaja za taj grad.

Direktorka šabačke Predškolske ustanove Naše dete Sandra Mićić, u čijem će sklopu biti i nov vrtić u Prnjavoru, istakla je da donacija Fondacije "Novak Đoković" predstavlja veliku podršku za porodice i zajednicu iz ovog i okolnih sela.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-1°C
25.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve