U fokusu
09.09.2023. 02:40
R.E.

Glavna ulica

Pogledajte kako teku radovi u Zemunu i dokle će trajati

1
Izvor: BEOINFO / STR

U februaru iduće godine trebalo bi da bude gotova rekonstrukcija Glavne ulice u Zemunu, rekao je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić koji je posetio gradilište otvoreno još u aprilu ove godine.

Tada je gradski sekretar za investicije Luka Petrović najavio da je ugovorena cena radova 540 miliona dinara bez PDV-a, a rok za završetak radova je 300 kalendarskih dana od "dana uvođenja u posao". Dužina ulice je 799,27 metara, a predviđena je rekonstrukcija njene pune širine koja varira od 22 do 28 metara.

Radovi su sada na polovini u toj važnoj saobraćajnici zatvorenoj za saobraćaj, rekao je Šapić, a kada budu završeni ta ulica će biti "simbol grada, na ponos".

Šapić je rekao da se neće ponavljati greške iz perioda kada on nije vodio Grad, tako da se sada, pored radova na površini, radi i na instalacijama ispod zemlje - na kanalizaciji i elektromreži. Dodao je da su uvedeni novi standardi prilikom radova -  povezane su gradske i državne službe da ne bi bilo razmimilaženja pri radovima.

Šapić je rekao da su ranije rekonstuisani neki objekti u drugim delovima Zemuna ili su radovi u toku, a u Glavnoj ulici se planira rekonstrukcija reprezentativne višespratne zgrade Komande vazduhoplovstva, sagrađena pre Drugog svetskog rata, sa upečatljivom statuom Ikara na fasadi.

Glavna ulica je deo Prostorno kulturno istorijske celine "Staro gradsko jezgro Zemuna", na čijem su obodu stambene i poslovne zgrada velikog kulturno-istorijskog značaja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

VAŽNO: Izmene u gradskom saobraćaju u Zemunu
Autobus

Rekonstrukcija Glavne

26.06.2023. 11:15

VAŽNO: Izmene u gradskom saobraćaju u Zemunu

U beogradskog opštini Zemun od 26. juna do 1. septembra, zbog rekonstrukcije Glavne ulice, menja se režim rada linija javnog prevoza, saopštio je gradski Sekretarijat za javni prevoz.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
21.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve