U fokusu
19.09.2023. 18:05
R. E.

Konceptualna umetnica

Uvek posebna Marina u Kraljevskoj akademiji umetnosti (FOTO)

1
Izvor: EPA / ANDY RAIN

Marina Abramović, svetski poznata konceptualna umetnica i pionir ekstremnog performansa, u Londonu je najavila svoju izložbu.

Abramovićeva je prva umetnica koja je dobila priliku da izvede svoju performans izložbu u kompletnom prostoru Kraljevske akademije umetnosti u Londonu tokom 255 godina postojanja tog zdanja.

Izložba predstavlja ključne trenutke iz Abramovićeve karijere kroz skulpturu, video, instalaciju i performans.

Dela kao što je "Umetnik je prisutan" biće ponovo postavljena kroz arhivske snimke, dok će preostala tri biti izvedena od strane sledeće generacije umetnika performansa, obučenih po metodi Marine Abramović u njenom insitutu osnovanom 2007. godine.

Ukupno će nastupati 12 umetnika u predstavama koje su najavljene kao vrlo posebne, šokantne i drugačije, a koje će se održati u svim delovima dvorane kraljice Elizabete, uključujući svlačionice, zelene sobe i foaje.

Pogledajte mini performans Marine Abramović prilikom najave izložbe, koja će zvanično biti otvorena 23. septembra i trajaće do 1. januara 2024.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Marina Abramović - Princeza od Asturije
Marina Abramović

Jer je najinspirativnija

12.05.2021. 23:15

Marina Abramović - Princeza od Asturije

Španska fondacija dodelila je srpskoj umetnici Marini Abramović jednu od najprestižnijih evropskih nagrada za likovnu umetnost "Princeza od Asturije".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
30.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve