U fokusu
11.02.2024. 08:05
Beta

Rio de Žaneiro

Bez njih čuveni karneval ne može da prođe (FOTO)

1
Izvor: Beta/AP / Bruna Prado

Čuveni karneval u Rio de Žaneiru počeo je tradicionalnim paradama igrača, ali i paradom nekoliko desetina pasa obučenih u kostime sirena, superheroja, leptira i klovnova, koji su sa vlasnicima veselo trčali na omiljenoj uličnoj zabavi u tom brazilskom gradu.

Više od 200 vlasnika pasa okupilo se sa svojim ljubimcima, na jednoj plaži u Riju, gde su psi odeveni u til i šljokice učestovali na takmičenju izbora za najbolji kostim dana.

Psići raznih veličina i rasa veselo su prošetali mašući repovima, dok su organizatori preko razglasa saopštavali njihova imena, dok su ulice bile zatrpavane konfetama.

Čivava Alana se istakla kao svetlucava sirena, dok je koker španijel Trinde bio Hermiona u ogrtaču, a ši-cu po imenu Bidu je nosio kostim Supermena. Jedan pitbul, po imenu Skubidu, nosio je kostim lava sa neposlušnom zlatnom grivom.

Dvogodišnji jazavičar Pasoka sa 100.000 pratilaca na Instagramu, paradirao je maskiran kao hot dog, sa sve prelivom od kečapa i senfa. Njegov vlasnik je ponosno rekao da je Pasoka pravi influenser.

Vlasnici pasa su posle te parade nastavili da se zabavljaju u gradu gde je u toku i "pravi" karneval.

Petodnevni karneval predstavlja jednu od glavnih atrakcija Rio de Žaneira. Raznobojna parada članova škola sambe smatra se najspektakularnijom proslavom te vrste na svetu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
03.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve