U fokusu
04.02.2023. 23:39
R.E.

Apel MUP-a

Spisak puteva koji su neprohodni

sneg, put
Izvor: Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije angažovani su na otklanjanju posledica nastalih usled vremenskih nepogoda koje je zahvatilo teritoriju Republike Srbije. 

Ukupnop 90 vatrogasaca-spasilaca sa 38 vozila iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Pančeva, Niša, Sombora, Valjeva, Jagodine, Užica i Smedereva do sada su bili su angažovani na 41 intervenciji asistenciji ekipama hitne pomoći, izvlačenju vozila koja su sletela sa puta ili su zavejana, kao i na uklanjanju palih stabala i delova krovova.  

Trenutno su svi putevi ka Kopaoniku neprohodni zbog oborenih drveća i većih smetova snega. Vatrogasci-spasioci angažovani su na evakuaciji lica na putnom pravcu Sjenica-Novi Pazar u mestu Brnjica, kao i na pružanju pomoći nadležnim putnim preduzećima pri otklanjanju palog drveća radi što bržeg uspostavljanja saobraćaja na tom putnom pravcu i smanjenju rizika od posledica snežnog nevremena po naše građane.

Mole se građani da ne kreću na put, posebno na putnim pravcima koji su neprohodni i to:

I B-29  Aljinovići - Sjenica - Novi Pazar, II  A-199   Novi Pazar - Deževa - Šaronje -Odvraćenica, II A-211   Brzeće - Kopaonik (Jaram), II A-197   Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana, II A-198   Odvraćenica - Preko Brdo, II A-198   Raška - Kuti – Odvraćenica, II A-201   Vrbnica - granica Srbioje sa Crnom Gorom (Vrbnica), II A-202   Sjenica - Raždaginja - Buđevo - Karajukića Bunari - Suvi Do - Leskova - Velje Polje – Tutin i  II B-356   Srasla Bukva - Srezojevci - Trbušani (Komuna).

Bez električne energije su dalekovodi Štavalj i Bare, na teritorije grada Novog Pazara, uČačku, u selu  Donja Trepča, selu Kačulice, u selu Ježevica i Banjica, kao i na teritoriji opštineOpštine Lučani u sela Dljin, Guberevci, Goračići, Veles i Grab.

Ekipe elektrodistribucije su na terenu i otklanjaju kvarove.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova neprekidno su na terenu radi pružanja pomoći građanima, pomoći hitnim i drugim službama, kao i otklanjanju posledica izazvane snegom i vetrom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U Kanadi i SAD i do minus 51!
Beta /

Polarna hladnoća

04.02.2023. 13:10

U Kanadi i SAD i do minus 51!

Meteorološke službe u SAD i Kanadi upozorile su na polarnu temperaturu koja može dostići i minus 50 Celzijusa na severoistoku SAD, a na istoku Kanade je predviđen ledeni vetar.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
25.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve