U fokusu
31.10.2022. 21:15
Promo

Srpsko narodno pozorište

"Toska" o kojoj se priča... (FOTO)

TOSKA SNP
Izvor: Promo / Marija Erdelji

"Toska" na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, sa sopranom Marijom Jelić i baritonom Željkom Lučićem, u glavnim ulogama, kao i tenorom Dejanom Maksimovićem, događaj je o kome se priča.

Operom je dirigovao Dejan Savić, umesto najavljenog  gosta Korado Valva koji je usled bolesti bio sprečen da nastupi, a u operi su učestvovali i Hor, Orkestar i Dečiji hor Opere SNP-a.

Pogledajte fotografije: 

"Toska“ je jedna od najizvođenijih Pučinijevih opera, koja izaziva veliku pažnju širom sveta. Radnja opere, koja predstavlja mesto stalnog preplitanja političkih i ljubavnih intriga, dešava se u Rimu juna 1800. godine, u vreme Napoleonovog proboja u Italiju i pretnje preotimanja tog grada od tadašnjeg Napuljskog kraljevstva. Glavni junaci su strastvena i impulsivna pevačica  Florija Toska, romantični i zaljubljeni slikar Mario Kavaradosi i vlastoljubivi i beskrupulozni šef policije, baron Skarpija. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Na meti ekoloških aktivista sada i pozorište
pozorište

Pariz

30.10.2022. 21:20

Na meti ekoloških aktivista sada i pozorište

Ekološki aktivista kolektiva "Poslednja obnova" (The Last Renovation Collective) prekinuo je opersku predstavu "Čarobna frula" u jednom pozorištu u Parizu, tako što se popeo na scenu i zakačio za dekor, piše pariski list "Figaro".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
28.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve