Uncategorized
10.01.2019. 13:58
Nataša Anđelković/ Foto Promo

Defile mažoretkinja u subotu u Beogradu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Svečano otvaranje 50. Praznika mimoze zakazano je za 1. februar i na njemu će nastupiti najveća muzička zvezda u regionu Zdravko Čolić

Ove godine proslavlja se jubilej najstarije turističke manifestacije u Crnoj Gori - Praznik mimoze puni 50 godina. Tome u čast festival će trajati 50 dana, od 1. februara do 22. marta 2019. godine. Kao uvertira zvaničnom programu u Beogradu će se u subotu 12. januara održati lepršavi defile mažoretkinja, sa početkom u 18 sati.

Svečano otvaranje 50. Praznika mimoze zakazano je za 1. februar i na njemu će nastupiti najveća muzička zvezda u regionu Zdravko Čolić. Prvog vikenda u februaru, tradicionalno, održaće se Fešta od mimoze, ribe i vina duž hercegnovske rivijere, koja je najposećeniji program u okviru Festivala. Ove godine, za sve posetioce Praznika mimoze organizovali smo čak četiri maskenbala, a tu su i tradicionalna Izložba cveća, Mali salon hercegnovskih galerija kao i programi za našu najmlađu publiku - Dečiji maskenbal i Dečija cvetna povorka.

S obzirom da će Festival trajati i tokom marta meseca, obeležavamo Dan žena programom Ljubav u vreme mimoze, koji podrazumeva koncert Saše Matića na Trgu Nikole Đurkovića i koncert Kaliopi u Dvorani Park.

Pored navedenih muzickih programa, tu su i Večeri mediteranske pesme, Međunarodni susret duvačkih i mažoret ansambala kao i još nekoliko velikih koncerata regionalnih muzičkih zvezda. U okviru programa "Doživite evropske fešte u Herceg Novom" posetioci festivala će imati priliku da uživaju u kulturno umetničkim programima i gastro večerima gostiju iz Srbije, Kine, Poljske, Italije, Nemačke, Turske, Finske, Norveške i Slovenije.

Direkcija 50. Praznika mimoze se trudila da ovogodišnji program bude što bogatiji i raznovrsniji, za sve uzraste i ukuse. Posetioci će moći da gledaju kvalitetan pozorišni program, da posete vinske večeri kao i večeri domaćeg piva, veliki broj sporstkih manifestacija i turnira, i da prisustvuju najvećoj Međunarodnoj karnevalskoj povorci.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
29.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve