Vesti
18.06.2019. 11:41
Tanjug

OPET AFERA MATURA: Posle matematike procurela i rešenja kombinovanog testa?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Pored testa iz matematike za završne ispite u osnovnim školama, "provaljen" je i kombinovani test koji bi osnovci trebalo da rade sutra, nezvanično saznaje TV Prva.

Kako se navodi, Prva je dobila fotografiju testa za koji se trenutno smatra da je kombinovani test za upis u srednje škole.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Shutterstock

Vesna Nedeljković iz Ministarstva prosvete izjavila je za Prvu da za sada nema saznanja da je u javnost procureo i kombinovani test, ali da se radi na proveri. Polaganje testa iz matematike odloženo je jutros, pošto su se na društvenim mrežama pojavila rešenja testa.

Šarčević: Test procureo iz neke škole, biće smena

Ministar prosvete Mladen Šarčević potvrdio je danas da je test iz matematike za malu maturu "provaljen" i to da se to dogodilo u nekoj školi.

On je za Večernje novosti rekao da su Zavod za unapređivanja kvaliteta obrazovanja i Ministarstvo prosvete dobro uradili svoj posao, ali da je "zatajilo" negde na terenu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: YouTube screenshot

"Neko je otvorio rezervnu kesu s testovima i prodao test iz matematike. Ne znamo gde se to dogodilo, ali to će da utvrdi policija. Biće smena zbog ovoga. Svi će morati policiji da pokažu rezervne kese, pa će se utvrditi gde se ovo dogodilo", dodao je ministar.

On je istakao da je ovo poslednja godina da postoji rizik i da će od sledeće godine sve biti digitalno".

Test iz matematike pomera se za četvrtak, a mali maturanti, pošto su u ponedeljak polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, polažu u sredu, prema planu, kombinovani test iz više predmeta..

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve