Vesti
27.12.2022. 22:50
Beta

Štedelo se

Šapić objasnio odakle novac za besplatne udžbenike i vrtiće

1
Izvor: Beta / BEOINFO

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da iz uštede potiče novac za budžetsku odluku Grada Beograda zaa 2023. o besplatnom boravku u vrtićima i udžbenicima za sve učenike od septembra iduće godine.

Šapić je za RTS kazao da se gradska vlast u septembru, kada je bio rebalans ovogodišnjeg budžeta, odvojila novac za rekonstrukcije ulica i "našla sredstva koja nisu bila predviđena" i da je to urađeno ponovo.

Dodao je da su "isečeni razni troškovi" koje "građani ne vide", navodeći primer paušalnih usluga koje su plaćala javna preduzeća advokatskim kancelarijama, a te usluge nikad "nisu definisaneisane kakve su", i na koje su išle "stotina hiljada evra".

On je naveo da će vrtići Grad koštati oko 40 miliona evra, a udžbenici između 16 i 20 miliona evra.

Po rečima gradonačelnika, odluka o besplatnom boravku u vrtićima i besplatnim udžbenicima ima za cilj i podsticanje nataliteta.

"Dakle, reč je o racionalizaciji i postavljanju političkih prioriteta. Ono što je naš uspeh jeste da nismo ugrozili nijedan drugi aspekt i nismo digli nijedan namet", naveo je on i na pitanje o podizanju poreza na imovinu kazao je da je taj porez povećan "minimalno" i da je to jedino povećanje za tri godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šapić o besplatnim knjigama, vrtićima, kontrolorima i mestu gradonačelnika
1

O svemu po malo

26.12.2022. 20:45

Šapić o besplatnim knjigama, vrtićima, kontrolorima i mestu gradonačelnika

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini grada da će za udžbenike učenika osnovnih i srednjih škola na teritoriji Beograda iz budžeta biti izdvojeno izmedju 16 i 20 miliona evra i da se po pitanju nabavke udžbenika "ništa neće menjati".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve