Vesti
11.04.2023. 14:48
Beta

U fokusu

Šapić o optužbama i "Kenkart-a"

Aleksandar Šapić, ATA, 17. 3. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / Dusan Milenkovic

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je povodom optužbi iz kompanije "Kenkart" da im je nuđen sporazumni raskid ugovora o naplati karata u gradskom prevozu, da bi zauzvrat dobili javnu nabavku, da "tužilaštvo treba da reaguje i da utvrdi šta je istinito, šta nije istinito i da li je snimak autentičan".

 

Šapić je na koferenciji za novinare rekao da mu je njegov šef kabineta Nenad Milanović, nakon sastanka sa predstavnicima turske kompanije "Kentkart" doneo podatak "da je čitav sistem lopovski, i da ne možemo sa njima da nastavimo dalju saradnju".

"Nećemo 'Kentkart' ostavljati, nego ćemo ih izbaciti iz svega. Na sudu će da se dokaže ko je potpisivao štetne ugovore, i da li će biti osnova za plaćanje odštete za raskid ugovora", rekao je Šapić.

U medijima su se ranije pojavili audio snimci razgovora po kojima Milanović predstavnicima "Kentkarta" nudi novi ugovor, za održavanje i unapređenje sistema naplate u gradskom prevozu, ukoliko pristanu na sporazumni prekid ugovora koji je sklopljen 2021. godine, što je "Kentkart" odbio.

"Optužuju državnog službenika da je heto da zaštiti državu. To se do sada nije desilo. Mene neće zaustaviti nikakvi snimci da rasturim i zaustavim pljacku Beograda", rekao je Šapić.

On je potvrdio da je na snimku "prepoznao glas šefa kabineta", ali je dodao da "snimak može i da se iseče i da dobije potpuno drugu kontoaciju, što treba da utvrde policija i tužilaštvo".

"Tužilaštvo da utvrdi i policija da li je došlo do krivičnog dela. Svako ko je počinio krivično delo mora da odgovara", kazao je Šapić i dodao da je to "prvi put u istoriji korupcije da je neko nameštao nešto da bi zaštitio državu i grad".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve